Канада відзначила своє національне свято онлайн

“У цьому році Канада відзначила своє національне свято, День Канади, онлайн через пандемію нового коронавіруса” -, повідомляють Reuters і TAСС.
Влада скасувала всі публічні заходи, і замість традиційних живих концертів з рок-музикантами і поп-артистами канадці могли дивитися онлайн-шоу в соціальних мережах і на телебаченні.
До сих пір багато канадців не можуть відвідувати родичів в будинках для людей похилого віку або відвідувати інші провінції.

А влада в чотирьох атлантичних провінціях вже кілька місяців не скасовує обов’язковий 14-денний карантин для тих, хто прибуває з інших частин Канади.
Однак День Канади 1 липня був відзначений пікніками, пляжем, повними верандами ресторанів і кафе або барбекю у дворі.
Прем’єр-міністр Джастін Трюдо звернувся до народу з ферми, де він, його дружина і сім’я допомагали збирати урожай. Він подякував жителям країни за їх стійкість під час пандемії, завдяки якій за другий місяць число нових випадків захворювання коронавірусом в Канаді значно скоротилося.
Однак, не все так гладко. “Кілька сотень канадців взяли участь в акції протесту перед будівлею парламенту, незадоволені повільним зняттям обмежувальних заходів, введених в зв’язку з пандемією”, – повідомляє ТАСС.