Держава своє не упустить – всі податки будуть зібрані

Більше ста тисяч гривень на рік віддає в середньому державі кожна українська сім’я, виплачуючи податки.

Однозначно можна сказати, що, завдяки кожному українському працівнику, уряд поповнює державний бюджет. Згідно зі статистичними даними, в 2018 році середня заробітна плата в Україні становила 7800 гривень. Якщо врахувати всі податки і збори, які виплачує українець, маючи таку зарплату, то виходить, що кожен рік до державного бюджету він платить 70 тисяч гривень.

Крім прямих податків, українці щодня платять в бюджет країни ще й непрямі. З кожного купленого товару або послуги стягується 20 відсотків податку на додану вартість. Крім цього, бюджет поповнюється митами, акцизами з кожної пачки сигарет, пляшки алкоголю, літра бензину.

Як підкреслює економічний експерт Василь Поворозник, «40 відсотків податків формуються саме за рахунок цих надходжень, тобто непрямих податків, які ми накопичуємо в магазинах».

Таким чином, річний бюджет країни на 70 відсотків формується з податків, які платять українці.

З цього можна зробити висновок, що немає «простих» і «непростих» українців, кожний працівник на своєму робочому місці в Україні або за кордоном вносить свій внесок у загальну справу розвитку країни.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що держава справно збирає податки навіть з тих, хто вважає за краще працювати неофіційно.

Протягом 2018 року видатки українців на продукти харчування неухильно росли. В середньому українські родини повинні були витрачати половину всіх зароблених грошей на їжу.