Влада в’єтнамського міста Хошимін будуть штрафувати людей, які не носять маски

Будь-хто, кого зловлять без маски в громадському місці в найбільшому місті В’єтнаму Хошиміні, буде оштрафований. Міра вступить в силу завтра. Її мета полягає в тому, щоб керувати поширенням коронавіруса. Про це повідомили в’єтнамські державні ЗМІ.

«Носіння маски – дуже проста, але ефективна міра для запобігання COVID-19. Тому люди, які не носять маски ризикують заразитися самі і створюють небезпеку для інших», – сказав мер міста Хошимін Нгуєн Тієн Ньян. «З цим типом порушень потрібно боротися».

Поліція буде стежити за носінням масок. Також будуть накладатися штрафи – еквівалент до 13 доларів. Носіння масок в громадських місцях у В’єтнамі на даний час є обов’язковим. Мета полягає в тому, щоб запобігти другій хвилі коронавіруса.

Однак, за даними поліції міста Хошимін, близько 20 відсотків населення, як і раніше, не носять маски в громадських місцях.

Після нового спалаху в прибережному місті Дананг в кінці липня число нових інфекцій швидко зростає, і у В’єтнамі зареєстрована нова смерть від COVID-19. Ще два пацієнта померли сьогодні від цієї хвороби, в результаті чого загальне число смертей, пов’язаних з коронавірусів, досягло восьми. “Тринадцять пацієнтів залишаються в критичному стані”, – оголосило сьогодні Міністерство охорони здоров’я В’єтнаму. На сьогоднішній день в країні заражено 652 людини.