Туреччина з новими заходами для громадських місць в Стамбулі

Щоб потрапити до громадських місць і урядових установ, з 15 березня громадяни Стамбула повинні будуть пред’явити свій код відстеження коронавіруса Life Fits Into Home (HES).

“Згідно із заявою губернатора Стамбула, Рада громадської охорони здоров’я зробила кроки на додаток до попередніх рішень за кодексом HES, щоб краще контролювати поширення COVID-19 в період нормалізації”, – повідомляє газета Sabah.

Код HES дозволяє перевірити, чи інфікована людина з відповідним номером і чи не перебуває вона під загрозою зараження.

Згідно з новими заходами, код HES буде перевірятися у всіх, хто хоче вступити в державні і приватні установи Міністерства освіти.

Міра торкнеться і всіх іноземців, які прибувають до Стамбулу. Після 15 березня мандрівникам в культурну і економічну столицю Туреччини необхідно буде заповнити електронну форму для отримання коду HES.

Форма повинна бути заповнена протягом 72 годин до в’їзду в країну. На підставі поданої в ній інформації громадяни автоматично отримають індивідуальний HES-код. З його допомогою співробітники Міністерства охорони здоров’я Туреччини зможуть зв’язатися з новоприбулими, якщо буде встановлено, що вони контактували з пацієнтами з COVID-19 під час поїздки або перебування в Туреччині.