Сотні людей отримали поранення в ході зіткнень протестуючих з ліванської поліцією

Як повідомляє інформаційне агентство NNA з посиланням на дані Червоного Хреста Лівану і служб екстреної допомоги, число людей, які постраждали в результаті зіткнень між демонстрантами і поліцією в ліванському місті Тріполі, досягло 226 чоловік.

В екстрених службах повідомили, що 35 осіб доставлені до лікарні, а 93 отримали медичну допомогу на місці.

Телеканал «Аль-Маядін» з посиланням на джерела повідомив, що в ході зіткнень постраждали близько 20 силовиків, в тому числі офіцери.

Заворушення і сутички між протестувальниками та поліцією в Тріполі тривають вже три дні. Громадяни, що вийшли на вулиці, вимагали вжиття заходів щодо поліпшення умов життя і скасування комендантської години, введеної після нового спалаху коронавірусу. Протестуючі також звинувачують владу в бездіяльності з приводу голодуючих бідних сімей.

За даними правоохоронних органів, протестувальники закидали поліцейських гранатами, поранивши дев’ять поліцейських. Для розгону протестуючих використовувалися армійські частини і бронетехніка.

Понад рік Ліван знаходиться в стані глибокої економічної кризи, банківська система залишається практично повністю паралізованою, національна валюта продовжує падати по відношенню до долара, купівельна спроможність громадян знижується, на тлі різкого загострення злочинності по країні. Більше половини населення опинилися за межею бідності і втратили роботу.

Введений 14 грудня режим надзвичайної епідеміологічної ситуації змусив закритися всі приватні і державні компанії після нового спалаху коронавіруса в країні. Влада, зі свого боку, не може вжити ефективних заходів через відсутність уряду, який необхідний для проведення реформ і переговорів з метою отримання міжнародних позик, щоб почати відновлення економіки і вивести країну з кризи. Ситуація ускладнюється присутністю в Лівані з населенням 4,5 мільйона чоловік близько 2 мільйонів біженців з Сирії і Палестини.