Експерти визначили найдорожчі міста світу

Найдорожчим містом планети для бізнесменів названий Нью-Йорк. Американський мегаполіс був визнаний найбільш витратним для життя і роботи підприємців експертами британської компанії ECA International.

Рейтинг найдорожчих міст світу для бізнесменів складався на основі середньої вартості проживання в готелях рангу 4 зірки, харчування в ресторанах і витрат на транспорт. Для нормального життя і роботи в місті в день потрібно витратити близько 800 доларів.

Читайте також: Тривалий Brexit негативно впливає на інвестиції до країни

На вершині «списку дорожнечі», як і раніше, виявився Нью-Йорк. Відзначимо, що в десятку рейтингу увійшли і інші великі американські мегаполіси: Лос-Анджелес, Вашингтон і Сан-Франциско.

Другою за «дорожнечею» виявилася швейцарська Женева, день в якій обійдеться для бізнесмена приблизно в 716 доларів. Трохи більше 660 доларів добу доведеться віддати за життя у Цюриху (Швейцарія).

Дорого працювати і вести побут у Рейк’явіку (Ісландія), день в якому для бізнесмена буде коштувати не менше 615 доларів.

Азіатські мегаполіси (Токіо, Гонконг і Сеул) виявилися дешевше ділових столиць Західного світу, але день в них буде коштувати близько 500 доларів.