Нове рекордне падіння європейської нафти марки ” Brent”

Як повідомляє РИА Новости, вартість нафти марки “Brent”, так званий Європейський сорт, в перший робочий день після провалу угоди з ОПЕК+, впав до 31,43 долара за барель. Однак, за даними Market Insider, в кінці сесії спостерігалося невелике підвищення курсу, тому денне зниження склало 30,44%, а європейське чорне золото завершилося на рівні 31,65 долара за барель.

Переговори, проведені на вихідних країнами, що беруть участь в нараді виробників нафти ОПЕК+, провалилися, оскільки не було досягнуто ніяких нових параметрів для угоди або продовження терміну дії цих угод. Росія наполягла на збереженні нинішніх умов, а Саудівська Аравія запропонувала подальше скорочення видобутку нафти. В результаті з 1 квітня всі зобов’язання сторін за угодою про обмеження видобутку нафти скасовуються.

Угода ОПЕК і ряду країн за межами організації (ОПЕК+) про скорочення видобутку нафти набула чинності з початку 2017 року. До кінця 2019 року угода передбачала скорочення видобутку на 1,2 мільйона барелів на добу з рівня жовтня 2018 року, а в поточному кварталі альянс скоротив видобуток нафти на 1,7 мільйона барелів.

Згідно Goldman Sachs, американський інвестиційний банк може очікувати ще більшого зниження цін-до 20 доларів за барель! На додаток до угоди ОПЕК+, основною причиною цього є страх падіння попиту через коронавірус. І ОПЕК прогнозує вдвічі менший попит, ніж прогнозувалося, перш ніж коронавірусна інфекція стане новиною номер один у світі – всього на 480 000 барелів нафти в день більше, ніж на 1,1 мільйона, як прогнозувалося раніше.