Хакери ужалили Poly Network, вкравши майже 600 мільйонів доларів в криптовалюті

Хакери вкрали криптовалюту на суму 600 мільйонів доларів з цифрової платформи Poly Network, що стало найбільшим пограбуванням в історії децентралізованих фінансових платформ.

Платформа розмістила інформацію про пограбування в Твіттері, надавши докладну інформацію про цифрові гаманці, на які, за її твердженням, були переведені гроші, і закликала користувачів не приймати криптовалюту з цих адрес.

Пограбування є одним з найбільших в історії децентралізованих платформ для фінансових транзакцій з криптовалютами, перевершивши хакерську атаку на токийску платформу Coincheck в 2018 році, коли було вкрадено біткойнів на суму 530 мільйонів доларів.

Децентралізовані фінансові платформи дозволяють обмінювати криптовалюту без традиційних механізмів контролю, що надаються банками і біржами. Прихильники схеми говорять, що технологія «демократизує» доступ до фінансових послуг, в той час, як критики кажуть, що вона в значній мірі не регулюється і вразлива для хакерських атак і крадіжок через технологічні лазіїки і слабкості.