Акрополь стає доступним для інвалідів

“Міністерство культури Греції заявило вчора, що поліпшить доступ людей з обмеженими можливостями до Акрополя, найбільшого археологічного об’єкту країни”, – повідомляє AFP.

У співпраці з грецькими асоціаціями людей з обмеженими можливостями міністерство заявило, що на додаток до масштабних моделей пам’ятників будуть встановлені знаки Брайля та жирні шрифти для відвідувачів з порушеннями зору.

“Також будуть встановлені перила та попереджувальні знаки на схилах”, – йдеться в повідомленні міністерства. “Заплановані роботи зроблять Акрополь “повністю доступним”, – сказали в міністерстві.

Цей крок був зроблений після декількох місяців суперечок з приводу нової бетонної доріжки, встановленої на Акрополі в кінці минулого року в рамках поточного проекту реставрації. Відставний член групи реконструкції Акрополя Тасос Танулас написав в листопаді у відкритому листі, що нова бетонна конструкція «чужа» і «душить» пам’ятник.

Лідер опозиції Алексіс Ціпрас після свого візиту в минулому місяці заявив, що дане перетворення стало «зловживанням» культурною спадщиною Греції. Міністерство культури заявило, що капітальний ремонт поліпшив доступ для інвалідних колясок і був необхідний, тому що доріжки навколо пам’ятників були спроектовані на п’ятдесят років раніше.

Провідна асоціація інвалідів Греції вітала зміни в квітні, але закликала до додаткових заходів обережності.

Понад 3,5 мільйонів чоловік відвідали Акрополь в 2019 році, перш ніж пандемія коронавіруса не припинила відвідування.