Covid Delta заражає на 225% швидше і з збільшенням поширення в дихальних шляхах в 1000 разів

Після кількох місяців збору даних дослідники виявили: дельта-варіант – сама заразна версія коронавірусу у всьому світі. За даними NPR, він поширюється приблизно на 225% швидше, ніж початкова версія вірусу, і в даний час домінує в США.

Нове дослідження, опубліковане в Інтернеті, проливає світло на причину.

За словами дослідників з Центрів з контролю і профілактиці захворювань провінції Гуандун, з’ясувалося, що цей варіант швидше поширюється в дихальних шляхах людини і досягає набагато вищих рівнів.

У дослідженні говориться, що в середньому у людей, інфікованих варіантом Delta, в дихальних шляхах було приблизно в 1000 разів більше копій вірусу, ніж у людей, інфікованих вихідним штамом коронавируса.

Крім того, як тільки людина заражається варіантом Delta, то починає поширювати вірус раніше.

В середньому для того, щоб дельта-варіант досягав великих рівнів у людей, потрібно близько чотирьох днів, у порівнянні з шістьма днями для початкового варіанту коронавірусу.

В ході дослідження проаналізували пацієнтів з COVID-19, причетних до першої хвилі спалаху варіанту Delta на материковому Китаї, яка сталася з 21 травня по 18 червня в Гуанчжоу, столиці провінції Гуандун.

Дослідники виміряли рівні вірусу у людей, які постраждали від цього спалаху, і порівняли їх з рівнями у пацієнтів, інфікованих у 2020 році використовували попередню версію вірусу. Їх результати показують, що люди, які захворіли варіантом Delta, поширюють вірус раніше, в ході зараження.

Також вчені наголошують на важливості негайного карантину протягом 14 днів після контакту з людиною, у якого діагностовано COVID-19, відповідно до рекомендацій Центрів США по контролю і профілактиці захворювань.

А ще краще зробити повну вакцинацію.

Попередні дані показують, що в деяких штатах США 99,5% смертей від COVID-19 за останні кілька місяців припадають на людей, які не були вакциновані, заявила в четвер Білому дому директор CDC доктор Рошель Валенські.

«Ми знаємо, що варіант Дельта в даний час зростає в регіонах з низьким рівнем вакцинації», – сказав Валенські.

«Ми також знаємо, що наші дозволені вакцини запобігають серйозні захворювання, госпіталізацію і смерть від варіанту Дельта».

Фото 538283