Musk SpaceX будує завод під Лос-Анджелесом для ракет, щоб відправляти людей на Марс і Місяць

За повідомленням агентства Reuters, приватний американський розробник космічної компанії SpaceX, Ілон Маск, отримав остаточний дозвіл на будівництво заводу з розвідки та виробництва ракет по проекту Starship в порту Лос-Анджелеса.

Міська рада Лос-Анджелеса одноголосно (12 голосами) видав дозвіл на будівництво ділянки. Рішення дозволить Маску, засновнику компанії з виробництва електромобілів Tesla, прискорити розробку нового космічного корабля та ракети для відправки людей на Місяць і Марс.

Минулого тижня рада уповноважених округу Лос-Анджелес видала дозвіл на 10 років.

Таким чином, місце, де будуть проводитися кораблі та ракети, стане космічним портом. Збудовані кораблі і ракети не зможуть бути запущені з цього місця, але будуть доставлятися на баржах або кораблях до місця запуску.

З дозволу SpaceX він орендує 12 акрів (5 гектарів) землі на острові Термінал для свого заводу Starship. Орендна плата складе 1,7 мільйона доларів на рік з можливістю розширення землі до 19 акрів.

Компанія має можливість розірвати договір протягом 180 днів.

SpaceX отримав дозвіл два роки тому, але скасував його і почав розробку проекту Starship в Техасі, де компанія працює над прототипом під назвою Starhopper.

Маск оголосив, що новий завод призведе до відкриття нових 130 місць.

Ракета Маска матиме висоту 118 метрів і зможе за одну місію доставляти десятки людей на Місяць і Марс.

Розробник висловив надію, що Starship буде готовий до перших випробувань до кінця року.