Лукашенко попереджає про наявність зброї серед мігрантів на кордоні Польщі та Білорусі

“Президент Білорусі Олександр Лукашенко попереджає, що зброю та боєприпаси можуть бути перевезені до табору для мігрантів на білорусько-польському кордоні”, – передає ТАРС.

«Існує небезпечна тенденція намагатися перекинути зброю та боєприпаси до табору мігрантів, щоб спровокувати конфлікт». За його словами, зброя в основному надходить із Донбасу.

“У нас там дуже небезпечна тенденція. Це справа наших військових та Комітету держбезпеки. Робилися спроби передати цим людям у таборі зброю, боєприпаси та вибухові речовини», – сказав Лукашенко.

За його словами, останні два дні вони перекидають зброю. «Зброя йде, і я, і росіяни тримаємо це питання під контролем, ми говорили з Путіним на цю тему, з Донбасом. Зброя йде для чого? Вони хочуть зробити тут провокацію. Щоби спровокувати наших прикордонників, наших військових на них».

«Кожен кулемет, пістолет, провокація – і ось військовий конфлікт», – сказав він.

Лукашенко доручив Міністерству оборони, КДБ та прикордонним військам забезпечити контроль за пересуванням польських та інших військ НАТО вздовж кордону.

«Міноборони, КДБ, прикордонні війська – для забезпечення контролю за пересуванням військ НАТО та Польщі. Ви бачите, що 15 тисяч солдатів, танки, бронетехніка, гелікоптери вже літають над літаками. Вони підходять до нашого кордону. , і нахабно, нікого не попередивши», – сказав Лукашенко.

Він також сказав, що у білоруських силовиків «мають бути плани протидії, не дай Боже, але ми маємо бути до цього готові».

«Ми не розгорнуті, я не давав такої інструкції нашій групі зі Збройних Сил. Але ми маємо бачити. І все передбачити. Не влаштовуйте нам солдата на кордоні, і ми не готові», – наголосив Лукашенко.