Влада Великобританії запустила додаток для відстеження людей, інфікованих коронавірусів

Міністерство охорони здоров’я Великобританії сьогодні запустило в Англії додаток для відстеження контактів з людьми, інфікованими коронавірусом, повідомляє Reuters.

Програма тестування і відстеження контактів є ключем до виявлення спалахів COVID-19 і відновлення економічної діяльності.

Додаток для смартфонів, розроблений Британською національною службою охорони здоров’я, спочатку планувалося запустити в травні, а потім у червні, але обидва рази цього не сталося. У червні уряд вирішив відмовитися від своєї національної моделі при створенні програми і зосередитися на системі, створеній технологічними гігантами Apple і Google.

«Ми працювали з технологічними компаніями, міжнародними партнерами, експертами щодо захисту даних і медичними експертами, щоб створити додаток, який буде простим у використанні, надійним і сприятиме безпеці країни», – заявило британське агентство охорони здоров’я.

Додаток буде протестовано на острові Уайт, розташованому на південь від Англії. Воно буде зберігати інформацію про те, як довго і наскільки близько одна людина була до іншого, і повідомить їх обох, якщо один з них згодом дасть позитивний результат на COVID-19.

За оцінками дослідників з Університету Імперського коледжу в Лондоні, шість відсотків населення Англії (3,4 мільйона чоловік) інфіковані Covid-19, повідомляє Associated Press.

Висновки дослідників засновані на дослідженні 100 000 випадково вибраних добровольців, які використовували домашні тести на антитіла.

Згідно з дослідженням Імперського коледжу, найвищий відсоток інфікованих в Лондоні – 13 відсотків. Дослідники прийшли до висновку, що чорношкірі, азіати і люди з інших етнічних меншин в два-три рази частіше заражаються COVID-19, ніж білі.

За даними Імперського коледжу, кількість інфікованих в Англії набагато вище, ніж за даними американського університету Джона Хопкінса, згідно з якими їх 270 971 чоловік, зазначає БТА.