Великі компанії відправляють своїх співробітників у відпустку, щоб зміцнити їхню психіку

За повідомленням BBC, співробітникам штаб-квартири Nike в Орегоні був наданий тиждень для зміцнення свого психічного здоров’я, перш, ніж вони повернулися в офіс у вересні.

«Знайдіть час, щоб розслабитися, зняти стрес і провести час зі своїми близькими», – радить Марк Мараццо, один з керівників компанії, в зверненні до персоналу.

Все більше співробітників повідомляють, що відчувають себе виснаженими через тривалу пандемію, але багато хто продовжує працювати з дому.

Великі американські компанії, такі, як Apple, Uber і Wells Fargo, також відклали плани по поверненню співробітників в офіси через тривале зростання числа інфекцій в Сполучених Штатах.

Мараццо сказав співробітникам Nike: «Не працюйте», додавши, що минулий рік був «важким», і вони «пережили травмуючу подію».

«Через рік (або два), на відміну від будь-якого іншого, час, необхідний для відпочинку і відновлення, є ключем до гарної продуктивності і здорового мислення».

«Це не просто «тиждень відпочинку» для команди … це визнання того, що ми можемо приділяти пріоритетну увагу психічному здоров’ю і при цьому виконувати свою роботу».

За наявними даними, це є відображенням того факту, що у Nike був успішний рік: продажі різко виросли, а акції компанії підскочили на 20%.

Bumble, додаток для знайомств, в якому жінки роблять перший крок, ще в червні порадив своїм 700 співробітникам по всьому світу відключитися і зосередитися на собі.

Генеральний директор повідомив в Твіттері, що засновник Уїтні Вулф Херд зробила цей крок, «оскільки вона правильно інтуїтивно відчула наше колективне вигорання».

LinkedIn також надала своїм співробітникам перерву, в той час, як Citi Group заявила, що будуть «п’ятниці без Zoom» для боротьби з пандемічної втомою.