Facebook і Netflix вводять обов’язкову вакцинацію

“Facebook Inc. оголосив своїм співробітникам, що їм буде потрібно пройти вакцинацію від Covid-19, щоб повернутися в офіси компанії в Сполучених Штатах”, – повідомляє Bloomberg.

«Коли наші офіси знову відкриються, ми будемо вимагати, щоб всі, хто приходить на роботу в один з наших кампусів в Сполучених Штатах, були вакциновані», – йдеться в заяві представника Facebook.

Facebook очікує, що до початку вересня в США буде заповнено працівниками близько 50% офісних площ, а до жовтня – вони повернуться повністю.

Співробітники можуть подавати заявки на віддалену роботу на постійній основі, і генеральний директор Марк Цукерберг сказав, що він очікує, що до половини співробітників Facebook будуть працювати віддалено протягом наступного десятиліття.

Поширення штаму «Дельта» ускладнило зусилля компаній по поверненню співробітників. Apple Inc. і Google Alphabet Inc. відклали плани відкриття з вересня на жовтень.

За кілька годин до Facebook Google заявив, що відкладає дату повернення до офісів і зажадає вакцинації працівників, посилаючись на побоювання з приводу збільшення числа інфекцій, викликаних новими штамами Covid-19.
За словами генерального директора Сундар Пічаї, працівники, які збираються повернуться, повинні будуть пред’явити докази вакцинації.

“Наказ Google вступить в силу в найближчі тижні в Сполучених Штатах, а потім охопить інші регіони світу”, – сказав Пічаї. Він пояснив, що правило не застосовуватиметься в країнах, де складно отримати вакцини. Винятки також передбачені для людей, яким не можна зробити вакцинацію за медичними показаннями.

Компанія оголосила, що офіційна дата повернення до офісів – 18 жовтня, хоча спочатку називалося 1 вересня. На той час близько 80% співробітників повинні фізично бути присутнім в офісах компанії не менше трьох днів на тиждень. Близько 20% співробітників продовжать працювати з дому.

На тлі четвертої хвилі пандемії в США Netflix став першою голлівудською студією, яка ввела обов’язкову вакцинацію на зйомках американських фільмів, як для акторів, так і для людей, що знаходяться в тісному контакті з ними.

Цей крок став можливий в світлі останніх інструкцій по поверненню до роботи, затверджених голлівудськими спілками і студіями минулого тижня, які відкривають шлях для участі в постановках за умови обов’язкової вакцинації.