Третій рік поспіль Coca-Cola, Pepsi і Nestlé є найбільшими забруднювачами в світі

Coca-Cola, PepsiCo і Nestlé третій рік поспіль залишаються світовими лідерами в області забруднення пластиком. За повідомленням Guardian, корпорації звинувачуються в “нульовому прогресі” в скороченні кількості пластикових відходів.

Відповідно до щорічного огляду Break Free From Plastic, Coca-Cola займає перше місце в світі по забрудненню пластиком, а пляшки з безалкогольними напоями є сміттям, що найбільш часто зустрічається на пляжах, річках, парках та інших місцях в 51 з 55 країн, включених у дослідження. У минулому році пляшка Coca-Cola була найпоширенішим сміттям в 37 країнах з 51. Було встановлено, що вона набагато гірше, ніж відходи PepsiCo і Nestlé разом узяті: бренд Coca-Cola був виявлений в 13 834 пластикових відходах, а PepsiCo і Nestlé в 5155 і 8633 відповідно.

Щорічний огляд проводився 15 000 добровольцями з усього світу. В цьому році вони зібрали 346 494 штуки пластика, 63% з яких – продукція великих корпорацій.

Раніше в цьому році гігант Coca-Cola зазнав нападу з боку захисників навколишнього середовища після того, як оголосив, що не відмовиться від пластикових пляшок, оскільки вони користуються популярністю у споживачів. У березні компанії Coca-Cola, PepsiCo, Nestlé і Unilever були визнані відповідальними за півмільйона тонн пластикових відходів в шести країнах, що розвиваються щороку.