Симптоми коронавируса проявляються в середньому 5 днів

Згідно з новим дослідженням, опублікованим в журналі Annals of Internal Medicine, новий коронавірус проявляється після зараження цією хворобою приблизно через 5 днів, причому у більшості інфікованих людей симптоми з’являються протягом 12 днів.

Американський коледж лікарів оголосив, що у 97,5% людей, заражених новим вірусом, з’являються симптоми протягом 12 днів після зараження коронавірусом. Дослідники відзначають, що середній інкубаційний період становить п’ять днів. Це відповідає рекомендаціям Центрів по контролю і профілактиці захворювань, які закликають пацієнтів залишатися в карантині або самоізолюватись протягом 14 днів при потенційному впливу вірусу.

Дослідники зі Школи громадської охорони здоров’я імені Блумберга Джона Хопкінса проаналізували інформацію з 50 провінцій, регіонів і країн за межами Ухані, Китай, щоб визначити інкубаційний період вірусу.

Автори дослідження виявили, що середній інкубаційний період COVID-19 становив 5,1 дня, і у 97,5% тих, у кого з’явилися симптоми, проявилися протягом 11,5 днів після зараження. Згідно консервативним припущенням, в 101 випадку з 10 000 симптоми почнуть розвиватися через 14 днів.

Сезонний грип, який до цих пір вражав 34 мільйони людей в США, має інкубаційний період від одного до чотирьох днів.

Обидва віруси мають подібні симптоми, які, за словами експертів, можуть призвести до неправильної діагностики. Сезонний грип включає такі симптоми, як підвищення температури, кашель і біль в горлі. Симптомами COVID-19 є підвищення температури, кашель і задишка.

За останніми даними, носіями коронавируса є більше 114 000 чоловік в більш ніж 100 країнах. Більше 4000 людей загинули і 64 000 одужали.