Хвиля спеки насувається на Європу. Температура може досягти 40 градусів

«На Італію насувається спека»,- прогнозують метеорологи. Останній тиждень червня проходитиме під знаком температур, що досягають 40 градусів °С. На півночі країни будуть спостерігатися температурні рекорди всіх часів. Франція і Болгарія також очікує хвилю спеки в найближчі дні.
«Це буде одна з найбільш інтенсивних теплових хвиль в цьому десятилітті»,- підкреслюють синоптики в Італії і пояснюють, що найвищі температури повинні бути зафіксовані в центральній і північній частинах країни. Спека наступає після декількох днів сильних штормів і граду, в результаті яких на півночі одна людина загинула і понад 50 отримали поранення.
Кульмінація спеки очікується в Італії 27-29 червня. Температура 37-40 °С оголошена для Риму, Туріну, Мілана, Болоньї, Аости, Модени, Мантуї, Флоренції, а також для кількох міст Сардинії. Вночі температура повітря повинна впасти до 24-27 градусів.
З середини минулого тижня почалося спекотне літо і в Болгарії. У суботу та неділю в центрі країни температура досягла 36 °C. Після холодного і дощового травня в столиці Софії в неділю було зафіксовано 32 градуси.
Спека в Болгарії не така сильна, як в сусідній Греції, де температура досягає 38 градусів, але висока, як для червня. Лікарі рекомендують утриматися від прийняття сонячних ванн в ці дні, а літніх людей закликають залишатися в своїх будинках.
Франція також очікує хвилю спеки в найближчі дні. Як написано на порталі Le Figaro, з понеділка температура коливатиметься від 35 до 40 градусів, а в деяких місцях і вище.
Найінтенсивніше сонце буде з середини тижня до п’ятниці, особливо в Парижі і Ліоні. Трохи прохолодніше буде в Бретані, на північному заході країни, де очікуються шторми.
Синоптики очікують, що спека у Франції на цьому тижні поб’є всі рекорди.