Побоювання коронавіруса переважують економічні проблеми

Згідно з глобальним дослідженням, проведеним Reuters, значна більшість людей в усьому світі хочуть, щоб їхні уряди приділяли пріоритетну увагу порятунку життів, а не заходам з відновлення економіки в умовах кризи через обмеження, введені через коронавірус.

Дослідження, проведене американською компанією Edelman Trust Barometer, заперечує твердження про те, що серед населення, яке постраждало від пандемії, зростає карантинна втома.

В цілому, 67% з 13 200 чоловік, опитаних в період з 15 по 23 квітня, погодилися з тим, що порятунок життя якомога більшої кількості людей повинно бути головним пріоритетом для урядів, навіть якщо це означає більш повільне відновлення економіки.

Лише третина підтримала думку про те, що для урядів стає важливіше зберегти робочі місця і перезапустити економіку, ніж приймати будь-які запобіжні заходи для безпеки людей.

Дослідження проводилося в Канаді, Китаї, Франції, Німеччини, Індії, Японії, Мексиці, Саудівській Аравії, Південній Кореї, Великобританії та США.

Деякі регіональні відмінності з цього питання цікаві. Наприклад, в Японії, де епідемія все ще наростає, 76 відсотків підтримують думку, що практика охорони здоров’я повинна мати пріоритет над економікою, в той час як в Китаї, де епідемія знаходиться під контролем, цей показник становить 56 відсотків.

У Канаді, Сполученому Королівстві та Франції більше 70 відсотків респондентів хочуть отримати пріоритет у сфері охорони здоров’я. У Сполучених Штатах цей показник становить 66 відсотків, хоча президент Дональд Трамп заохочує протести проти карантинних заходів.

«Проблема, очевидно, складна, тому що у нас є дві паралельні кризи – криза охорони здоров’я та економічна криза», – сказав глава компанії Річард Едельман. “Люди кажуть собі: у нас вже є обмежувальні заходи протягом 6-7 тижнів. Що, якщо ми переживемо ще один або два тиждні?», – зазначив він.

Дослідження показало, що довіра до державних установ у всьому світі зросла в контексті пандемії.

В цілому, вона в середньому на 11 відсотків вище, ніж у січні, і досягає 65 відсотків – найвище значення, коли-небудь отримане в дослідженнях Едельмана.