Туреччина продовжує буріння в Східному Середземномор’ї

“Туреччина продовжує досліджувати енергетичні ресурси і вести бурові роботи в Східному Середземномор’ї, незважаючи на пандемію COVID-19, яка поряд з падінням цін на нафту призвела до закриття іноземних нафтових компаній в регіоні”,- повідомляє турецька щоденна газета Sabah.

Країна продовжує свою діяльність в Східному Середземномор’ї за допомогою двох танкерів – «Фатіх» і «Явуз», а також кораблів «Оручрас» і «Барбарос Хайретін-паша».

Ефект вірусу викликав глобальні економічні наслідки і падіння цін на нафту. Обвал також посилився ціновою війною між Росією і Саудівською Аравією, двома найбільшими світовими виробниками нафти, після того як не вдалося дійти згоди щодо скорочення видобутку нафти в березні. Однак пізніше було підписано угоду, але вона вступила в силу лише на початку цього місяця.

Ефект COVID-19 в поєднанні з низькими цінами на нафту також торкнувся бурових роботыт, в тому числі в Східному Середземномор’ї, де деякі компанії призупинили свою діяльність.

«Туреччина пішла по наміченому шляху і проводить відповідну політику за допомогою двостороннього співробітництва і завоювання присутності в регіоні. Якщо Туреччина зможе вийти з цієї кризи з мінімальними збитками, її привілейоване становище може бути ще більш посилено»,- сказав Мехмет Ефе Бірезеліоглу, глава департаменту енергетики в Ізмірському економічному університеті.