Помпео: у спецслужб є вагомі докази лабораторного походження Covid-19

“Держсекретар США Майк Помпео каже, що у спецслужб є «переконливі докази» того, що новий коронавірус був створений в лабораторії в китайському місті Ухань”,- пише американське видання The Wall Street Journal.

«Я можу сказати вам, що є значна кількість доказів того, що коронавірус надійшов з лабораторії в Ухані», – сказав Помпео новинній програмі ABC. “Зауважимо, що раніше державний секретар США говорив більш обережно, підкреслюючи, що він до сих пір не знає точно, коли вірус почав поширюватися: з лабораторії або з ринку в китайському місті”, – повідомляє FOCUS.

Виступаючи перед Fox News, президент США Дональд Трамп припустив, що Китай намагається приховати достовірну інформацію. «Я думаю, що вони зробили жахливу помилку і не хочуть її визнавати», – цитує Трампа газета. Коли його запитали про лабораторію в Ухані, глава держави пообіцяв представити «дуже докладний звіт» про те, що сталося в Ухані.

Газета нагадує, що минулого тижня представники американської розвідки заявили, що все ще розслідують спалах вірусу. Трамп тоді сказав, що він бачив дані, що підтверджують штучне походження вірусу, але відмовився розкривати деталі.

Китай неодноразово відкидав будь-який зв’язок між COVID-19 і лабораторією в Ухані. До сих пір не було опубліковано жодних доказів, які б підтверджували ці чутки, але в США вони часто з’являються в дискусіях про кризу. Більше мільйона людей в країні вже заразилися коронавірусом, і 61 000 чоловік стали жертвами нового захворювання. “Експерти з США та інших країн звинувачують Китай в тому, що він занадто пізно повідомив їх про вірус”, – повідомляє The Wall Street Journal.