Нещодавно виявлений равлика охрестили на честь Грети Тунберг

Ім’я активістки по боротьбі зі зміною клімату Грети Тунберг було присвоєно недавно виявленому виду равлики, передає “Супутник”.

Новий вид крихітних коричневих равликів був нещодавно виявлений вченими на острові Борнео біля Малайзії компанією, яка об’єднує цивільних вчених з дослідниками для експедицій відкриття.

Згідно з деталями, новий тип равлика дуже чутливий до змін погоди і температури.

“Називаючи цю равлика Гретою Тунберг, ми визнаємо, що її покоління буде відповідати за усунення проблем, які вони не створювали. І це обіцянка, що люди всіх поколінь приєднаються до неї, щоб допомогти”, – пояснив її цивільний вчений Джей Пі Лім в прес-релізі.

Равлики були знайдені на дні крутого схилу вздовж берега річки.

“Нещодавно виявлений равлик належить до так званих кеногастроподів, групи сухопутних равликів, які, як відомо, чутливі до посухи, екстремальних перепадів температури і деградації лісів”, – говорить експерт з равликів і співзасновник експедицій “Taxon Expeditions”.

За повідомленнями ЗМІ, Грета Тунберг в захваті від того, що цей вид названий на її честь.

У 2018 році підліток почав екологічний страйк, пропускаючи уроки по п’ятницях, на знак протесту перед будівлею шведського парламенту, що в кінцевому підсумку призвело до виникнення всесвітнього руху.

У 2018 році Taxon Expeditions охрестили нового жука на честь актора Леонардо Ді Капріо.