ВООЗ: Кожні 40 секунд хтось в світі здійснює самогубство

Число людей, які роблять самогубства, зменшується, але, згідно з підрахунками Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ), кожні 40 секунд хтось в світі накладає на себе руки. На думку організації, держави повинні вжити рішучіших заходів для боротьби з цим злом.
У період з 2010 по 2016 рік кількість самогубств в світі скоротилося на 9,8 відсотка. Єдиний регіон, в якому це число збільшилося, це обидва континенти Америки – там самогубства забрали життя на 6 відсотків більшої кількості людей.
«Кожна смерть – це трагедія для сімей, друзів і колег. Однак самогубствам можна протистояти. Ми настійно закликаємо всі країни почати включати стратегії профілактики самогубств в свої національні програми охорони здоров’я і освіти», – сказав директор ВООЗ д-р Тедрос Адханом Гебреус.
За даними ВООЗ, близько 800000 чоловік щорічно здійснюють самогубства. Все менше людей помирає від малярії, раку молочної залози, війни або вбивства. За даними організації, тільки 38 країн здійснюють стратегії запобігання самогубствам.
Згідно зі статистикою ВООЗ, чоловіки частіше скоюють самогубства, ніж жінки. Єдиними країнами, де жінки найчастіше вмирають, є Бангладеш, Китай, Марокко і Бірма. 79 відсотків самогубств відбувається в бідніших країнах.
ВООЗ зазначає, що самогубство стало другою причиною смерті молодих людей у ​​віці 15-29 років відразу після дорожньо-транспортних пригод.