Фантастично, але факт: в італійському селі продають будинки за один євро і доплачують за переїзд

Італія намагається оригінальним шляхом вирішити проблему втечі людей з місцевих сіл. Так, влада одного села пропонує купити всім бажаючим будинок за 1 євро, а також виплатить фінансову допомогу розміром до 10 тисяч євро кожному новому жителю.

Незвичайна програма залучення нових жителів спрямована на збереження існування маленького населеного пункту.

Ініціатива щодо залучення людей була запропонована адміністрацією населеного пункту Локана, що розташований в італійських Альпах. Раніше в селі жило до 7 тисяч чоловік, проте сьогодні воно частково вимерло, а майже вся молодь переїхала в інші країни.

Читайте також: Українці найчастіше стають «нев’їзними» до Польщі

У селі залишилося безліч придатних для проживання будинків, які пропонують зайняти всім бажаючим за символічну плату в 1 євро. Також майбутні мешканці можуть отримати фінансову допомогу розміром до 10 тисяч євро. Однак, гроші обіцяють не всім, а лише малозабезпеченим сім’ям з дітьми.

Проживання в Локана може бути цікавим не тільки для тих, хто відчуває фінансові труднощі, але також для працюючих віддалено людей. Крім того, село розташоване в місцевості з красивою природою, на кордоні з Швейцарією і Францією, що робить його досить привабливим варіантом для переїзду.