Джо Байден і Камала Харріс вперше разом в передвиборній кампанії

Кандидат в президенти від демократів Джо Байден і Камала Харріс вперше з’явилися разом на спільному публічному заході в Вілмінгтоні, штат Делавер, повідомляє Reuters.

Протиепідемічні заходи завадили їм організувати масовий захід з великою кількістю учасників. Замість цього вони поговорили з журналістами в напівпорожньому спортзалі.

Кандидат в президенти від демократів Джо Байден представив Камалу Харріс і сказав, що не сумнівається, що зробив правильний вибір.

Потім він підкреслив: «І вибір, який ми зробимо в листопаді, визначить майбутнє Америки на довгі роки».

Камала Харріс побудувала свою промову на головному – нездатності чинного президента впоратися з пандемією коронавируса.

«Америці потрібна допомога, і замість простягнутої руки вона стикається з президентом, який піклується про себе більше, ніж про людей, які його обрали. Це президент, який робить все виклики жахливо важкими для подолання», – підкреслила Камала Харріс. Він продовжив: «Ні країни, яка не постраждала від коронавируса, але причина, по якій Сполучені Штати постраждали так сильно, полягає в нездатності президента Трампа серйозно поставитися до проблеми. Він упустив цю можливість з самого початку».

Харріс – перша чорношкіра жінка, призначена на посаду віце-президента. Байден не забув звернутися до цього факту, сказавши: «Сьогодні вранці ті дівчата в Америці, які відчувають себе обділеними чи недооціненими, особливо афроамериканці, безсумнівно, відчують зміну – у них вперше з’явиться можливість того, що їх будуть сприймати по-різному».

Зі свого боку, Камала Харріс, яка народилася в Південній Азії, зазначила, що до неї було багато «зухвалих і амбітних жінок, завдяки самопожертві, рішучості та наполегливості яких вона може балотуватися на пост віце-президента сьогодні».

Зі свого боку, президент Дональд Трамп прокоментував нову пару кандидатів в президенти, нагадавши, що в минулому році між Байденом і Харріс були розбіжності.

«Харріс тоді говорила жахливі речі про Байдена – вона відкрито знущалася над ним. Ось чому я вважаю цей вибір ризикованим », – сказав президент Трамп.

При цьому під час спільного виступу в Вілмінгтоні Байден і Харріс продемонстрували прихильність один до одного.

Харріс сказала зворушливі слова про сина Байдена, який помер в 2015 році.

В рамках заходу була оголошена кампанія зі збору коштів на допомогу передвиборній гонці пари кандидатів в президенти. Всього за 24 години було зібрано 26 мільйонів доларів, і, за оцінками, 150 000 осіб взяли участь в цьому виді пожертвувань вперше.