Facebook і Instagram блокують публікації проти вакцинації

“Facebook розширює список заборон на помилкові твердження про COVID-19 і вакцинах, які заборонені його платформою і дочірньою компанією Instagram”, – повідомляє Politico.

Розширений список заборонених заяв включає: «COVID-19 був створений або виготовлений людиною», «вакцини неефективні в запобіганні захворюванню, для захисту від якого вони призначені», «безпечніше заразитися, ніж отримати вакцину» і «вакцини токсичні, небезпечні або викликають аутизм».

Зміна політики є частиною більш широкої кампанії Facebook з просування вакцинації. Компанія «надає 120 мільйонів доларів рекламних позик, щоб допомогти міністерствам охорони здоров’я, НУО та агентствам ООН охопити мільярди людей в усьому світі вакциною від COVID-19 і профілактичної медичної інформацією»,- сказав представник Facebook.

Facebook також почне на цьому тижні надавати інформацію про центри вакцинації в Сполучених Штатах, заявивши, що «в найближчі тижні» він розширить цю функцію на інші країни.

Ця новина з’явилася після того, як в понеділок видання Media Matters for America опублікувало розслідування, яке показало, що Facebook все ще намагається зупинити шахрайство з вакцинами.