До 2030 року літаючі машини стануть реальністю в усьому світі

За словами провідного автовиробника, до кінця цього десятиліття літаючі автомобілі стануть реальністю в містах по всьому світу і допоможуть скоротити затори і викиди від транспортних засобів.

Майкл Коул, виконавчий директор південнокорейського автовиробника Hyundai в Європі, сказав, що компанія зробила «дуже значні інвестиції» в міську повітряну мобільність, додавши: «Ми вважаємо, що це, дійсно, частина майбутнього».

Коул визнав: «Пройде деякий час, перш ніж ми зможемо це зробити».

Він додав: «Ми вважаємо, що в другій половині цього десятиліття міська повітряна мобільність, безумовно, надасть прекрасну можливість усунути затори в містах, допомогти з викидами, будь то внутріміська мобільність в повітрі або навіть між містами”.

На конференції Асоціації автовиробників і трейдерів він зазначив: «Це частина нашого майбутнього рішення за пропозицією інноваційних інтелектуальних мобільних рішень».

Компанія представила свою концепцію літаючих автомобілів, розроблену спільно з туристичною компанією Uber, на виставці Consumer Electronics Show в Лас-Вегасі в січні 2020 року.

Hyundai також бере участь в будівництві першого британського аеропорту без злітно-посадкової смуги для літаків, здатних виконувати вертикальний зліт і посадку на електричному приводі, відкриття якого заплановано на кінець цього року в Ковентрі.

«Міський аеропорт» може використовуватися літаками, в тому числі авіатаксі і безпілотними літальними аппаратамі.