Заворушення в Брюсселі через смерть молодої людини

“Протести переросли в заворушення в Брюсселі у зв’язку зі смертю молодої людини в минулу суботу”,- повідомляє ТАСС.

За словами демонстрантів, він став жертвою жорстокого поводження з боку поліції. Сім’я 23-річного Ібрагіма Б. вчора закликала до мирної акції протесту. Демонстрація почалася близько 15:00 за місцевим часом.

Незабаром після цього мітинг, в якому взяли участь близько 500 осіб, переріс в заворушення, до яких приєдналася поліція для забезпечення безпеки. Під час заворушень було пошкоджено кілька поліцейських машин, на вулицях спалахнули демонстрації.

На місце прибули, як мінімум, три машини швидкої допомоги. О 19:00 за місцевим часом на місці події все ще перебувала поліція для підтримки порядку.

За даними прокуратури, цитованим Brussels Times, Ібрагім Б. був затриманий 9 січня після того, як покинув центр, що спеціалізується на лікуванні пацієнтів з COVID-19, без дозволу. Його затримали на вулиці для перевірки документів у зв’язку з порушенням карантину і доставили до відділення поліції.

Стверджується, що через це у нього стався серцевий напад. Викликана швидка допомога не прибула вчасно, а спроба поліції використовувати наявний дефібрилятор не дала результату, так як апарат виявився несправним.

Після акції поліція затримала близько 70 її учасників. Кортеж бельгійського короля Філіпа також виявився в зоні заворушень в Брюсселі. Кілька каменів було кинуто в бік машини монарха, хоча неясно, чи були вони націлені на машину чи на поліцейських, які блокували площу. Король не постраждав.