Тисячі у Варшаві виступили на підтримку судової реформи

DPA повідомляє, що сьогодні в Варшаві пройшла тисячна демонстрація на підтримку судової реформи уряду.

Протестуючі зібралися опівдні перед будівлею Конституційного суду, роздавали польські прапори і плакати з критикою польських суддів, а також написами в підтримку верховенства закону і справедливості правлячої партії.

«Давайте підтримаємо уряд в завершенні судової реформи. Панове, ні кроку назад! Ніхто! »- сказав Адам Боровський, організатор демонстрації, пов’язаної з правою «Газетою Польска».

Боровський також критикує ЄС, який сперечається з урядом Варшави про реформи. За його словами, Союз не має права втручатися в польську судову систему, оскільки це не входить в його повноваження. «Чиновники ЄС порушують закон. Наша присутність тут є захистом нашого суверенітету», – сказав він.

В інтерв’ю німецькому журналу Spiegel Віра Юрова, віце-президент Європейської комісії, заявила, що введення нового польської судової системи є катастрофічними.

ЄС стурбований тим, що заходи, введені «Законом і справедливістю», порушують незалежність судової влади.

«Право і справедливість» говорять про необхідність реформи судової системи, яка, на думку партії, корумпована і піклується лише про свої інтереси.

Політичні опоненти правлячої партії заявляють, що зміни не вирішують реальних проблем, а є спробою контролювати судову систему, зазначає БТА.