Британія буде боротися з викидами вуглецю за допомогою 1,4 мільярда доларів

Великобританія планує інвестувати 1 мільярд фунтів стерлінгів (1,39 мільярда доларів) в скорочення викидів від промисловості, шкіл і лікарень в рамках більш широкої «зеленої революції», спрямованої на створення тисяч робочих місць і досягнення кліматичних цілей.

Країна прагне досягти до 2050 року чистих нульових викидів вуглецю, а також прагне збільшити кількість робочих місць і усунути економічний збиток, нанесений наслідками пандемії коронавіруса.

«Сьогоднішні плани дозволять значно скоротити кількість викидів вуглецю в країні і направити нас на шлях внесення вкладу в зміну клімату до 2050 року», – йдеться в заяві міністра бізнесу і енергетики Квазі Квартенга.

У заяві говориться, що ці заходи створять і підтримають до 80 000 робочих місць протягом наступних 30 років і допоможуть країні скоротити промислові викиди на дві третини за 15 років.

Близько 932 мільйонів фунтів стерлінгів піде на 429 проектів по всій Англії, щоб допомогти скоротити викиди від громадських будівель, таких як школи, лікарні та інші громадські споруди, за допомогою низьковуглецевих схем, таких, як енергоефективна ізоляція, низьковуглецеві системи опалення, встановлення сонячних панелей і ефективне освітлення.

Ще 171 мільйон фунтів стерлінгів буде виділено на дев’ять проектів в Шотландії, Південному і Північному Уельсі, Хамбері і Тісайді в Англії, щоб допомогти декарбонізізувати промисловість, наприклад, проекти з уловлювання та використання вуглецю та проекти більш чистого палива, такого, як водень.

«Стратегія промислової декарбонізації пошле чіткий сигнал ринку, вказавши, як уряд має намір провести декарбонізація, і одночасно підвищить довіру інвесторів»,- сказав Квартенг.

“Прем’єр-міністр Борис Джонсон оголосив в минулому році про «зелену революцію», яка, за його словами, дозволить мобілізувати в цілому 12 мільярдів фунтів стерлінгів державних грошей і створити 250 000 висококваліфікованих «зелених» робочих місць до 2030 року”, – повідомляє Reuters.