Трамп прийняв венесуельських опозиціонерів. Він закликав до повалення режиму Мадуро

Президент США Дональд Трамп зустрівся в Нью-Йорку з делегацією венесуельської опозиції. Він не захотів розмовляти з офіційною делегацією країни на Генеральній Асамблеї ООН. Він закликав до повалення «жахливого і репресивного» уряду президента Венесуели Ніколаса Мадуро.
Під час зустрічі Трамп відмовився виключити військову інтервенцію США до Венесуели. Замість цього він підкреслив, що його метою є привести до мирного захоплення влади лідером опозиції Хуаном Гуайдо.
«Ми будемо кожен день підтримувати венесуельський народ, поки він нарешті не звільниться від цього жахливого і жорстокого гніту»,- сказав президент. «Вони стануть вільними», – додав він.
Після зустрічі Білий дім оголосив, що всім високопоставленим представникам адміністрації лівого президента, від заступника міністра і вище, а також офіцерам венесуельських спецслужб у званні полковника та вище, буде заборонений в’їзд до США.
Президент також заблокував в’їзд до Сполучених Штатів всім депутатам провладних зборів. Заборона також поширюється на членів їх сімей.
Венесуела знаходиться в умовах глибокої економічної і політичної кризи. У країні є два парламенти: проурядові Національні конституційні збори, обрані 30 липня 2017 року, які опозиція вважає сфальсифікованими, і опозиційні Національні збори, головою яких є Гуайдо.