Люди їдуть з України, оскільки в країні деструктивна емоційна атмосфера

Серед головних причин все більш наростаючої трудової міграції українців в першу чергу країни Європейського союзу, є деструктивна емоційна атмосфера в суспільстві.

Думка про те, що не тільки низька заробітна плата на яку може розраховувати працівник підприємства в Україні, а й емоційна атмосфера може стати причиною висловив економічний експерт Андрій Павловський.

Експерти Міжнародної організації праці підрахували, що за кордоном перебувають на заробітках понад 8 мільйонів українців, кількість просто вражає.

Те, що люди наважуються на трудову міграцію – результат незадовільної і неадекватною оплати праці. При цьому працюють бідняки –  картина не нова, тобто люди хочуть за свою роботу отримувати пристойні гроші, щоб було заплатити за все необхідне.

В результаті ці факти мають негативний вплив на ринок праці, зумовлюють його тінізацію і підсилюють мотивацію до трудової міграції з України.

Нагадаємо, раніше ми писали про рівень зайнятості в Німеччині, який в Європейському союзі виявився одним з найдинамічніших. Тільки Швеція випереджає Німеччину за рівнем зайнятості

Джерело: www.eurabota.ua

07.12.2018