Венесуела збила приватний американський літак

Стратегічне командування збройних сил Венесуели (CEOFANB) оголосило про «нейтралізацію» американського літака, який порушив повітряний простір країни.

«CEOFANB повідомляє, що Об’єднане командування з аерокосмічної оборони виявило американський літак в повітряному просторі країни ввечері 8 липня і знешкодило його, відповідно до закону нашої країни», – йдеться в повідомленні команди в Twitter.

Повідомлення супроводжується фотографіями згорілого літака, на носі якого добре зберігся номер N339AV. За даними Flightradar, це приватний літак Hawker 800. Напередодні він здійснив зареєстрований рейс до Мексики з центрального штату Толука на острів Косумель біля узбережжя Кінтана-Роо.

Офіційна інформація про місце події, вантаж і екіпаж не надається, але такі інциденти зазвичай пов’язані з незаконним обігом наркотиків.

Місяцем раніше міністерство оборони Венесуели повідомило про аналогічний інцидент в західній частині країни, і збитий літак, ймовірно, використовувався торговцями наркотиками.

У 2013 році президент Венесуели Ніколас Мадуро заявив, що був прийнятий закон, що дозволяє збивати будь-який літак наркомафії, що незаконно летить над країною. Пропозиція про розробку цього законопроекту була внесена президентом Уго Чавесом, після чого венесуельський парламент затвердив цей документ.