США готують нові санкції проти Венесуели

США введуть нові, ” болючі ” санкції проти Венесуели.

Про це стало відомо з виступу президента Дональда Трампа “про стан Союзу”, який він вже виголосив у Конгресі, повідомляє “Супутник”.

Трамп заявив, що тиранії президента Ніколаса Мадуро необхідно покласти край.

“Дипломатична коаліція з 59 країн виступила проти соціалістичного диктатора Ніколаса Мадуро. Мадуро – нелегітимний лідер, тиран, який жорстоко поводиться зі своїм народом. Але його тиранія буде розчавлена”, – додав Трамп.

За його словами, американці підтримують венесуельців у їхній боротьбі за свободу.

Санкції проти російського нафтового гіганта “Роснефть” за співпрацю з Венесуелою не виключаються, вважає високопоставлений представник адміністрації Трампа.

Нагадаємо, що міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров відвідає Венесуелу в п’ятницю, продемонструвавши підтримку президенту Ніколасу Мадуро, соціалісту, якого Вашингтон хоче усунути від влади.

Росія допомогла Мадуро подолати політичну кризу, оскільки США вдарили по Каракасу санкціями і, як і десятки інших країн, визнали опозиційного політика Хуана Гуайдо законним тимчасовим лідером Венесуели.

Москва оголосила санкції США незаконними і шкідливими, в той час як опозиція Венесуели закликала Вашингтон посилити тиск на Росію через економічну, дипломатичну і військову підтримку Мадуро.

У Венесуелі Лавров зустрінеться з Мадуро, а також з віце-президентом Делсі Родрігесом і міністром закордонних справ Хорхе Ареасом для переговорів про більш глибоку співпрацю в галузі енергетики, гірничодобувної промисловості, транспорту, сільського господарства і оборони, повідомляє Міністерство закордонних справ Росії.

Минулого року США посилили дипломатичний тиск на Венесуелу і наклали санкції на державну нафтову компанію. Венесуельська опозиція поставила під сумнів легітимність переобрання Мадуро на другий термін в 2018 році, а лідер опозиції Гуайдо оголосив себе тимчасово виконуючим обов’язки президента в січні минулого року, заручившись підтримкою Вашингтона та інших країн.

Мадуро залишається при владі за підтримки військових, а також Росії, Китаю і Куби.

У Мексиці Лавров зустрінеться з Міністром закордонних справ Луїсом Ебардо Касабоно, щоб обговорити економічні і торгові відносини, а також співпрацю з країнами Латинської Америки і Карибського басейну. На Кубі Лавров зустрінеться зі своїм колегою Бруно Родрігесом Парілі, додає Захарова.

Для опозиційного лідера Хуан Гуайдо, підтримуваного тимчасовим венесуельським лідером Сполученими Штатами, і його прихильників, американські та міжнародні санкції, накладені на уряд президента соціалістів Ніколаса Мадуро, мають реальний вплив.