Голлівуд відкриває в Великобританії кіно- і телестудії

Як повідомляє BBC, голлівудська студія заявила про плани відкрити в Великобританії студію виробництва фільмів і телебачення світового рівня за 700 мільйонів фунтів стерлінгів.

Власники Sunset Studios в Лос-Анджелесі та інвестиційна фірма купили ділянку площею 91 акр в Хартфордширі за 120 мільйонів фунтів стерлінгів.

Після дозволу кіноцентр буде побудований в Броксберні.

Уряд заявив, що «підтримує» розвиток таких сценічних просторів в Великобританії.

Олівер Дауд, державний секретар з цифрових технологій, культури, ЗМІ і спорту, прокоментував: «Ця нова студія – ще один вотум довіри до процвітаючої британської кіно- і телеіндустрії».

«Через Британську кінокомісії ми підтримуємо розвиток сценічних просторів, подібних тому, що є в Великобританії, стимулюючи місцеву економіку і підтримуючи наших сценаристів і режисерів світового рівня в створенні наступного хіта про Бонда»,- зауважив один із власників Sunset Studios.

Власник і оператор студії Hudson Pacific з Лос-Анджелеса приєднався до інвестиційної компанії Blackstone з ідеєю перетворити Броксберн на центр британської та міжнародної продукції. Компанія прогнозує, що це «буде приносити 300 мільйонів фунтів стерлінгів на рік в місцеву економіку» і може створити до 4500 робочих місць.

Джеймс Сепалла, глава Blackstone Real Estate Europe, сказав, що реалізація планів «дозволить створити студію світового класу, яка допоможе гарантувати, що Великобританія залишиться провідним місцем для виробництва фільмів у всьому світі».

Це буде перше розширення за межами Сполучених Штатів для Sunset Studios, яка створила такі фільми, як «Коли Гаррі зустрів Саллі», «Zoolander» і «La La Land».