Джефф Безос починає продаж квитків на космічні подорожі

“Космічна компанія Джеффа Безоса Blue Origin заявила в відео, опублікованому в четвер, що скоро почне продавати квитки на свою туристичну ракету New Shepard”, – повідомляє CNBC.

«Хлопці, як це цікаво – давайте!» – каже Безос в ролику.

Blue Origin не розкриває, скільки коштуватимуть квитки, заявивши, що більш докладна інформація з’явиться 5 травня тільки для тих, хто заповнить своє ім’я та адресу електронної пошти в формі на веб-сайті компанії.

«Увійдіть, щоб дізнатися, як купити перше місце в New Shepard», – йдеться у заклику на веб-сайті компанії.

Відео зі зверненням транслює Безоса, що виходить з капсули New Shepard після випробувального польоту на початку цього місяця. На ньому показано, як він їде через пустелю в Техасі, віддалене місце розташування пускової установки New Shepard.

New Shepard розрахований на одночасну прогулянку в космосі до шести осіб. Капсула з масивними вікнами, що дозволяють пасажирам насолоджуватися видом, проведе до 10 хвилин в невагомості, перш, ніж повернутися на Землю.

Ракета запускається вертикально, ракета-носій відділяється і повертається на землю для приземлення на бетонну злітно-посадкову смугу. Повернення капсули сповільнюється набором парашутів перед приземленням в пустелі.

Акції Virgin Galactic впали більш, ніж на 3% після того, як Blue Origin випустили відео, оскільки компанія Безоса конкурувала з компанією сера Річарда Бренсона в космічному секторі суборбітального туризму.