Скільки коштує потоп століття в Німеччині?

“За попередніми оцінками, матеріальні збитки компаніям, розташованим в долині річки Ар, в результаті повені, яка зачепила Західну Німеччину, становить понад 500 мільйонів євро”, – заявили в Торгово-промисловій палаті (IHK) і Ремісничої палаті (HwK) в Кобленці.

Близько 800 компаній-членів IHK і приблизно така ж кількість компаній, що входять до HwK, постраждали від наростаючої катастрофи. Більшість з них (71%) – малі підприємства. При цьому наголошується, що найбільші збитки понесли представники готельного бізнесу.

За даними агентства, більша частина збитку (на суму близько 560 млн. євро) припала на будівлі, але також були пошкоджені обладнання, інструменти та товари.

«Цей регіон в основному займається туризмом», – сказав керуючий директор IHK Арне Реселл. «Спочатку, закриття підприємств через пандемію коронавіруса, а тепер і стихійне лихо. Ця повінь руйнівна для економіки, особливо для торговців, готельєрів та рестораторів на річці Ар», – додав він.

На даний час IHK підтримує тісні контакти з Міністерством економіки для надання надання екстреної допомоги зацікавленим компаніям в розмірі 5000 євро.

З 12 липня в Західній і Південно-Західної Німеччини йдуть проливні дощі, що викликали руйнівні повені. Через дощі притоки Рейну і Мозеля, а також невеликі річки Зауер, Прюм, Німс, Кіль і Ерфт вийшли з берегів. В основному від стихійних лих постраждали федеральні землі Північний Рейн-Вестфалія та Рейнланд-Пфальц. За останніми даними, майже 180 людей загинули в результаті повені в Німеччині, в основному в федеральній землі Рейнланд-Пфальц.