Трамп вкладає ще 7,2 мільярда доларів в стіну вздовж кордону з Мексикою

Адміністрація президента Дональда Трампа планує вкласти додаткові 7,2 мільярда доларів з фінансування Пентагону на будівництво прикордонної стіни з Мексикою в 2020 році. Про це стало відомо в «Вашингтон пост».

Згідно з внутрішніми даними, кошти для військового будівництва і гроші для боротьби з наркотиками будуть використані для завершення будівництва 885 миль огорожі. Вона повинна бути готова до весни цього року.

У минулому році Трамп направив 2,5 мільярда доларів з коштів Пентагону на прикордонну стіну. Рішення про фінансування були оскаржені в суді, так як рішення адміністрації обійти Конгрес в забезпеченні засобів стіни “не відповідає принципам початкового поділу влади, починаючи з перших днів нашої Республіки”.

Проект інфраструктури був одним з великих обіцянок Трампа під час його президентської кампанії. Демократична партія рішуче виступає проти будівництва уздовж південного кордону.

Стіна буде побудована вздовж кордону Каліфорнії, Арізони і Нью-Мексико. Очікується, що вартість об’єкта перевищить 23 мільярди доларів.