США створюють коаліцію проти “Північного потоку – 2”

“Вашингтон створює коаліцію, щоб не допустити завершення будівництва «Північного потоку – 2». Про це заявив держсекретар США Майк Помпео”, – повідомляє РІА Новини. За його словами, Америка вважає, що трубопровід становить небезпеку для Європи, оскільки вона стає залежною від російського газу, а також загрожує Україні.

«Ми сподіваємося, що будівництво газопроводу «Північний потік – 2» не буде завершено. Ми працюємо над тим, щоб сформувати коаліцію, щоб запобігти цьому. Ми сподіваємося, що уряд Німеччини прийде до такої ж думки в зв’язку з тим, що «сталося з Навальний або через реальні наслідки залежності від російського газу для безпеки», – сказав Помпео.

Вашингтон, який просуває свій природний газ до ЄС, довгий час активно виступав проти трубопроводу. США ввели санкції відносно проекту ще в грудні 2019 року, зажадавши від компаній, що беруть участь в установці, негайно припинити будівництво. Противляться також Україна і ряд європейських країн.

Канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що питання «Північного потоку – 2» і інциденту з Олексієм Навальним слід розглядати окремо. Однак ряд політиків в Німеччині закликали припинити проект.

Кремль закликав покласти край політизації трубопроводу, оскільки це торговий проект, який приносить користь і Росії, і ЄС, особливо Німеччини.