Сенатор США Гіллібранд покинула президентську гонку демократів

Сенатор-демократ від Нью-Йорка Кірстен Гіллібранд оголосила про свій вихід з боротьби за президентство. В якості причини вона привела низькі оцінки в опитуваннях і проблеми з отриманням коштів для ведення виборчої кампанії.

– Я знаю, що це не той результат, якого ми хотіли. Ми хотіли виграти цю гонку. Але важливо розуміти, що це не ваш час “, – сказала 52-річний сенатор в відео, розміщеному в Інтернеті.

Гіллібранд перемогла республіканського конкурента в штаті Нью-Йорк в 2007 році і потрапила до Палати представників. Два роки по тому вона була висунута в Сенат, де зайняла місце Хілларі Клінтон, яка зайняла пост державного секретаря. На наступних виборах їй вдалося без проблем зайняти своє сенатське місце.

Вона провела свою кампанію за висування на пост президента від Демократичної партії під гаслами боротьби з сексуальними домаганнями, рівної оплати праці жінок і права на аборт. Тим не менш, вони не змогли  залучити достатньо уваги до себе і своєї програми серед більш ніж 20 інших демократичних кандидатів.