Первинні вибори в Огайо скасовані через коронавірус

За кілька годин до початку первинних виборів влада в американському штаті Огайо наказала, щоб виборчі бюро залишалися закритими через коронавірус, повідомляють іноземні ЗМІ.

Губернатор штату Майкл Девайн прийняв це рішення, ігноруючи суддівську думку про те, що вибори повинні відбутися.

Губернатор-республіканець заявив вчора ввечері, що голосування в розпал кризи з Covid – 19 поставило б служителів у виборчих бюро і виборців в неприпустиму ситуацію небезпеки зараження вірусом. Він сказав, що влада шукає варіант, який дозволить виборцям голосувати по-іншому.

Директор з охорони здоров’я штату оголосила про надзвичайну ситуацію в галузі охорони здоров’я (яка не дозволяє виборним офісам бути відкритими) через побоювання, що виборці і добровольці, багато з них-літні люди, будуть піддаватися впливу вірусу, вказує Ассошіейтед Прес.

Інші три держави, в яких сьогодні заплановані первинні вибори, Арізона, Флорида, Іллінойс, не скасовують голосування. За словами їх влади, там було зроблено достатньо, щоб забезпечити безпеку виборців, незважаючи на зростаючу стурбованість тим, що в деяких бюро не буде достатньо співробітників, і що виборці будуть збентежені після того, як деякі виборчі дільниці були переміщені з приватних лікарень в інші місця.