Останній день обов’язкової вакцинації медперсоналу в Греції, 10 000 чоловік завтра будуть без роботи

Оскільки сьогодні закінчується термін обов’язкової вакцинації медичних працівників, міністерство охорони здоров’я Греції готується до нестачі кадрів, що насувається  через майбутні звільнення. За відомостями “Катімеріні”, за ними піде широкий спектр превентивних заходів, щоб заповнити прогалини і гарантувати, що охорона здоров’я продовжує працювати.

Ці заходи включають переведення медичних працівників в лікарні, об’єднання клінік і відділень, заміну звільнених допоміжним персоналом і встановлення партнерських відносин з приватним сектором для надання допоміжних послуг, таких, як харчування, догляд і багато іншого.

Середа – останній день для персоналу, який повинен отримати хоча б першу дозу вакцини COVID-19, щоб уникнути відсторонення від роботи з завтрашнього дня. Уряд наполягає на суворому дотриманні відповідного законодавства про обов’язкову вакцинацію.

Від вакцинації будуть звільнені ті, хто переніс коронавірус протягом останніх шести місяців. Ті, хто не потрапляє в ці категорії і не отримав схвалення на звільнення через проблеми зі здоров’ям від компетентних комітетів, будуть звільнені.

Крім того, як пояснив колишній заступник міністра охорони здоров’я Василіс Контосаманіс, на основі системи оплати праці в державному секторі, яка передбачає передоплату кожні два тижні, уряд попросить їх повернути цю суму із заробітної плати, як невиправдано виплачену.

В інтерв’ю радіостанції 9.84 вчора міністр охорони здоров’я Янніс Котціопулос підрахував, що близько 10 000 медичних працівників не продовжуватимуть працювати в національній системі охорони здоров’я.

За останніми даними, понад 90% лікарів і 80% медсестер були вакциновані від COVID-19, в той час, як для решти персоналу цей відсоток нижчий.