Пентагон визнав військову перевагу Китаю над США

Китай вже наздогнав – або навіть обігнав – Сполучені Штати в деяких областях модернізації, включаючи суднобудування, звичайні балістичні ракети наземного базування, крилаті ракети і системи протиповітряної оборони. Про це йдеться в звіті Пентагону про військову модернізації Китаю в 2020 році.

Міністерство оборони США також вказує, що до середини століття Пекін, ймовірно, спробує створити армію, яка навіть перевершить армію Сполучених Штатів або будь-якої іншої великої держави, яку Китай вважає загрозою.

У доповіді наголошується, що за останні два десятиліття Китай «мобілізував ресурси, технології і політичну волю» для посилення та модернізації своїх збройних сил у всіх аспектах, а також має російську зброю, таку, як системи протиповітряної оборони С-400 і С-300.

“Китай є однією з найбільших держав в світі за розвитком сучасних систем дальньої дії ” земля-повітря”, включаючи російські С-400 і С-300, а також систем, вироблених в самому Китаї, які є частиною значного складу ППО країни”,- вважають в Пентагоні.

За даними Міністерства оборони США, військове укріплення Пекіна в рамках «агресивною» стратегії азіатської країни з «омолодження китайського народу» до 2049 року представляє собою загрозу для регіону і національних інтересів США.

У доповіді говориться, що Китай продовжує підривати порядок, заснований на міжнародних нормах, у своїх інтересах.