Польща – для українців: «наші» здійснюють експансію по всіх фронтах

Українці все сильніше інтегруються в польське суспільство. Все частіше наших співвітчизників сприймають у Польщі не лише, як чужинців і тимчасових працівників, а як постійних членів суспільства.

Так, слідом за появою українських класів в Польщі, відкриттям спеціалізованих ресурсів і центрів для «наших», в цій країні ввели українську мову як одного з основних у сфері обслуговування.

Читайте також: Квитки на потяги скоро можна буде відстежувати

Тепер всім українцям у Польщі буде легше орієнтуватися і купувати квитки на громадський транспорт. Всі термінали з обслуговування будуть працювати українською мовою. Купити квиток можна буде не тільки знаючи польську, але і скориставшись рідним.

терминал для покупки билетов в Польше

Зараз термінали перейшли на українську не у всіх містах, а лише в найбільших – Вроцлаві і Познані.

Місцева влада була змушена перепрограмувати термінали з-за великої кількості українців у цих містах. Таким чином чиновники визнають роль наших співвітчизників у Польщі і готові полегшити повсякденне життя.

Нагадаємо, що раніше купити квитки на трамвай або автобус з допомогою терміналів можна було лише польською, англійською та німецьких мовах. Однак, у зв’язку з поширенням українського, він також був доданий в системи. Вибрати український в терміналі можна просто вибравши рідний прапор в іконці меню.

Зазначимо, що заради українців лише у Вроцлаві були замінені 154 терміналу, а також більше 3 тисяч компостерів.

Раніше в якості визнання українців у Польщі, в Познані запустили україномовну версію місцевого сайту. Також українську версію меню мають майже всі великі польські банки.

Джерело: www.eurabota.ua

12.10.2018