16 регіонів Франції оголосили про соціальну ізоляцію

У зв’язку з прогресуючим збільшенням числа людей, інфікованих Covid-19, і тиском на лікарні з півночі 19 березня 2021 року соціальна ізоляція буде введена в 16 французьких регіонах, як мінімум на чотири тижні.

Ось ці регіони:

Анн (О-де-Франс), Приморські Альпи, Ессонн, йор, О-де-Сен-Сент, Нор, Уаза, Париж, Па-де-Кале, Сен-Марн, Сен-Сен-Дені, Сен-Марітім, Сомма, Валь -де-Марн, Валь-д’Уаз, Евелін

Під час соціальної ізоляції будуть застосовуватися такі заходи:

Школи залишаються відкритими. Ліцеї навчаються в напівгрупах. Університети продовжують працювати в нинішніх умовах. В рамках шкільного процесу будуть проводитися спортивні заходи. Позашкільні заняття спортом дозволені на відкритому повітрі.

Відкрито тільки магазини, що торгують предметами першої необхідності, а також книжкові та музичні магазини.

Виходити з дому в соціально ізольованих районах дозволено без обмеження за часом, але не далі 10 км від будинку і при наявності посвідчення.

Подорожувати між регіонами заборонено, крім, як з надзвичайних або з професійних причин.

Місцеві префекти можуть заборонити певні збори в громадських місцях. Комендантську годину для всієї території країни буде продовжено з 19.00 з суботи по 20 березня 2021 року.

Відповідно до чинних заходів храми залишаються відкритими.

Дистанційна робота повинна бути пріоритетною для всіх компаній, підприємств і адміністрацій, які можуть її застосовувати. Залишається в силі правило: чотири дні віддаленої роботи і один день в офісі.

Бари, кафе, ресторани, а також установи культури (музеї, кінотеатри, театри, виставкові зали) залишаються закритими.