США і країни Європи закликали припинити польоти над Білоруссю

Глава комітету сенату США з міжнародних відносин Боб Менендес разом з колегами з Чехії, Латвії, Німеччини, Литви, Ірландії, Польщі та Великобританії виступив із заявою з приводу інциденту з аварійною посадкою літака Ryanair в Мінську і закликав заборонити всі польоти над Білоруссю.

«Ми закликаємо Міжнародну організацію цивільної авіації (ІКАО) негайно розслідувати це очевидне порушення вільного транзиту між країнами і загрозу для авіації», – йдеться в заяві прес-служби Менендес.

Законодавці закликають призупинити членство Білорусі в ІКАО та «заборонити всі польоти над Білоруссю, включаючи польоти в країну і з неї» до завершення розслідування.

У повідомленні також рекомендується, щоб країни НАТО і ЄС наклали санкції на Мінськ і позбавили білоруську владу можливості «використовувати Інтерпол та інші міжнародні організації для подальшого нападу на демократію в Європі».

«Ми закликаємо до негайного і беззастережного звільнення Романа Проташевіча і всіх інших політичних в’язнів»,- йдеться в документі.