United Airlines звільняє сотні нещеплених співробітників

“United Airlines, яка на початку серпня попросила всіх своїх співробітників в США пройти вакцинацію від COVID-19, оголосила, що звільнить 593 людини, які не надали доказів того, що вони були вакциновані”, – повідомляє France Press.

З 67 000 співробітників авіакомпанії, що базується в Чикаго, менше 3 відсотків (близько 2 000 чоловік) подали заяву на звільнення з медичних або релігійних причин, але їм доведеться взяти тимчасову оплачувану відпустку. Більше 99 відсотків інших співробітників вибрали вакцинацію.

“Ми попросили всіх наших співробітників в Сполучених Штатах пройти вакцинацію з однієї простої причини: щоб забезпечити безпеку нашого персоналу”, – йдеться в заяві генерального директора Скотта Кірбі і президента Бретта Харта.

«Правда в тому, що всі ми в більшій безпеці, коли всі вакциновані і вимоги імунізації виконуються», – додали вони.

Для 593 співробітників, які не надали докази вакцинації, компанія почне процес звільнення відповідно до процедури, узгодженої з профспілками, і цей процес може зайняти кілька тижнів.

Не вакциновані співробітники будуть звільнені за порушення політики безпеки компанії, що може позбавити їх права на отримання допомоги по безробіттю.