Сім торнадо обрушилися на Алабаму, є жертви

Як повідомляє Guardian, “щонайменше п’ятеро людей загинули і багато отримали поранення після серії з семи смертоносних торнадо, що обрушилися на Алабаму, поваливши дерева, зруйнувавши будинки і відключивши електрику”.

Підтверджені смерті зареєстровані в окрузі Калхун, в східній частині штату.

Пошуково-рятувальні роботи ускладнюються поганою погодою в регіоні. За словами Де Блоку, метеоролога Національної служби погоди в м. Бірмінгем, радари зафіксували торнадо, який утворився на південному заході Алабами, пройшов близько 161 км і залишався на землі близько години 20 хвилин. Він сказав, що дослідження на місці визначать силу торнадо, але, грунтуючись на даних, «ми майже впевнені, що знайдемо принаймні сім торнадо», які пройшли через штат в четвер.

У місті Пелхем, графство Шелбі, влада повідомила, що дороги перекривають великі дерева, а пошкоджені стовпи загрозливо нависають над вулицями, вкритими сміттям з сильно пошкоджених будинків. Більш 20 000 споживачів в штаті залишилися без електрики.

«Ми можемо підтвердити, що місцеві житлові споруди були повністю зруйновані», – сказав Associated Press шериф округу Шелбі Джон Саман’єго.

Поліція повідомила, що в результаті урагану було завдано значної шкоди, в тому числі численним домівкам і цивільному центру. “Стовпи і кілька шосе були знесені”, – додала поліція, попередивши людей триматися подалі від цих доріг і подалі від районів, що постраждали від торнадо.

Майор Клей Хамак з офісу шерифа округу Шелбі повідомив, що їм «сказали бути готовими до нового витка шторму». За даними Національної служби погоди в Хантсвіллі, на півночі Алабами очікується сильний дощ.

Спустошення – результат поганої погоди, яка охопила глибокий південь. Синоптики попередили про небезпечні грози, проливні дощі і можливі торнадо від східної частини Міссісіпі до західної Джорджії і північного Теннессі і Кентуккі.

Губернатор Алабами Кей Айві опублікувала оголошення про надзвичайну ситуацію для 46 округів, оскільки наближалася погана погода. Влада відкрила притулку в Бірмінгемі і його околицях. Айві зазначила, що «небезпечна погода продовжує впливати на деякі райони Алабами». «Це сумно, що ми отримуємо повідомлення про загибель людей. На жаль, цей день ще не закінчився».