Візи до США стали оформляти повільніше

На сьогоднішній день бажаючим іммігрувати до Сполучених Штатів стало дуже складно отримати всі необхідні документи.

Згідно з даними Американської асоціації юристів-іммігрантів (AILA), в минулому році співробітники Служби громадянства та імміграції США (USCIS) розглядали справи претендентів на переїзд в середньому на 50 відсотків довше, ніж в 2016 році.

Проаналізувавши дані USCIS, юристи з AILA встановили, що в 2014 році, коли президентом США був Барак Обама, середній час розгляду справ іммігрантів був менший на 90 відсотків.

Незважаючи на те, що кількість справ у 2018 році суттєво зменшилася, час, який йде на їх обробку значно збільшився. Виходить парадоксальна ситуація: тій же кількості співробітників Служби імміграції приходить менше документів, які вони обробляють майже в два рази довше, ніж чотири роки тому. Схоже, що тут без розпоряджень начальства, яке поставило завдання уповільнити процес перевірки та оформлення документів, не обійшлося. Навряд чи протягом цих років у співробітників досвід роботи став менший.

За даними AILA, відставання співробітників Служби імміграції становить 2,3 мільйона затриманих справ.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що переважна більшість американців позитивно ставляться до іммігрантів з вищою освітою.

Правила отримання робочих віз типу Н1-В будуть змінені, у багатьох іноземців з’явиться реальний шанс отримати громадянство США.