У Польщі відкриються нові консульства України

Основна причина рішення відкрити нові українські консульства в Польщі – значне зростання числа приїжджають в цю країну українських громадян.

украинские консульства в Польше 

Нещодавно посол України в Польщі Андрій Дещиця на одній з нарад керівників закордонних дипломатичних установ зазначив, що питання відкриття нових консульств нашої країни в Польській Республіці актуальне, як ніколи до цього, оскільки в сусідню країну потік українців з року в рік тільки зростає.

Зокрема, посол сказав, що в першу чергу планується відкрити консульську установу в місті Вроцлав, де дуже багато трудових мігрантів студентів, які навчаються в місцевих університетах.

Консульства не збільшують кількість співробітників, яким дуже важко справлятися з величезним напливом українців число яких виросло в рази, відвідують консульські установи Польщі. Тому для кращої роботи консульств необхідно якомога швидше збільшити їх кількість.

Нагадаємо, що раніше повідомлялося про польських чиновників, які фізично не встигають у передбачені законодавством строки легалізувати перебування іноземних громадян, які приїхали в Польщу.